Blog René – Deel 4 Zou er zelfreflectie bestaan bij de overheid?

Beste medepatiënten en growers,

Het wordt inmiddels steeds leuker om dit neer te gaan zetten, omdat ze naar mijn verwachting echt niet weten wat ze met mij aanmoeten op dit moment. Het is inmiddels nu meer dan 6 weken geleden dat de brief (deel 3 blog) ligt bij de gemeenteraad met een cc naar ministerie van volksgezondheid, politie Haaglanden waar de gemeente Westland onder valt en naar de 2 lokale kranten die mij volgen in deze materie. Aangezien ik met stichting VMO en ook persoonlijk contact heb gehad met het IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg) heb ik hun in deze op 14-4-2017 ook nog maar even mijn brief neergelegd. Ze gaan immers ook hierover.

Van de griffier van de gemeente Westland heb ik begrepen dat de reactietijd van de gemeente op brieven van burgers 6 weken betreft. Dit had ik al telefonisch te horen gekregen van de griffier tijdens mijn eerste brief (blog 1).

Inmiddels na dik 5 weken heb ik de gemeente maar even een reminder gegeven dat ze niet zo lang meer de tijd hebben om een antwoord te formulieren op mijn brief. Het antwoord van de nieuwe griffier (oude was inmiddels niet meer werkzaam bij de gemeente) was niet zo heel verassend meer voor mij als burger………..of ik het antwoord wat ik van de gemeente heb gekregen van de vragen uit deel 1 nog een keer wil doorsturen ……….zijn ze weer eens (zegt mijn gevoel) zogenaamd wat kwijt als het moeilijk wordt? Door deze ontwikkelingen heb ik nogmaals de reactietermijn van de gemeente opgevraagd omdat een overheid verplicht is om te reageren binnen een termijn naar de burger toe.

 

Het letterlijke antwoord van de gemeente is:

 

Geachte heer Barendse,

In reactie op uw aanvullende vraag en ons telefonisch contact kan ik u mededelen dat uw vraag bij de afdeling in behandeling is genomen. Wij kunnen nog geen reactietermijn voor beantwoording geven, aangezien wij de vraag nauwkeurig willen beantwoorden.

 

Wordt de burger hier weer weggezet?
Wij kiezen wanneer wij willen reageren?
Ik vroeg toch om de reactietermijn van de gemeente?
Ik vroeg niet wanneer ze de brief in behandeling nemen want daar hadden ze immers al 5 en halve week de tijd voor gehad. Zo komt het over op mij in ieder geval. Misschien had de gemeente zichzelf iets meer serieus moeten nemen in deze materie en iets eerder had moeten beginnen om tot een (goed) antwoord te komen.

 

Dit is dan ook mijn reactie naar de gemeente toe:

 

Beste ……………..,

Dank je wel voor je bericht. Echter was dat niet mijn vraag. Mijn vraag gaat over de reactietijd die de gemeente mag nemen om tot een antwoord te komen. Ik ga er nu maar van uit wat meneer ………, uw voorganger tegen mij verteld heeft, dat het 6 weken betreft.

Vandaar dat ik de gemeenteraad vraag om binnen 2 weken tot een antwoord te komen omdat de termijn verstreken is waarop de gemeente een antwoord had moeten formuleren namelijk.

Dus bij deze “het formulier dwangsom bij niet tijdig beslissen” (die ik in een bijlage heb meegestuurd) (dit is trouwens niet mijn persoonlijke stijl maar de overheid laat mij niet anders dan dit te volgen)

Ik hoop voldoende te hebben geïnformeerd en wanneer ik mis zit met de termijn van 6 weken zou ik graag nog een reactie ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Rene Barendse

 

En toen werd het weer stil en wachten we maar weer af op wat meer bewustere antwoorden van de gemeente.

Met de plantjes gaat het goed. Ik heb er wat meer dan verwacht omdat er twee tweelingen bijzaten. Dit zijn nu nog mannen en vrouwen door elkaar en ik hoop ze binnenkort te kunnen gaan scheiden van geslacht zodat ik de 5 mooiste vrouwen uit kan kiezen (heee wat een lekker gevoel als man, hahaha) voor het verdere verloop van de kweek.

 

 

Tot zo ver maar weer ff deel 4 van het blog en wachten we maar weer rustig af (iets waar ik niet zo heel goed in bent trouwens) op antwoorden van de overheid, want verder dan een reactie van de gemeente dat ze de brief in behandeling hebben genomen na aandringen op een antwoord bij de gemeente heeft niemand nog van zich laten horen.

Geen Ministerie van Volksgezondheid, geen politie, geen IGZ……..laten we vooral hopen dat deze instanties aan het zelfreflecteren zijn over hun eigen systemen die ze de wereld in hebben geholpen en nog steeds helpen.

Ik ga er maar van uit dat dit niet de laatste blog is en er zeker nog meer volgen met tot op heden dit soort antwoorden van de overheid naar de burger(patiënt) toe.

Keep it green and clean
Rene Barendse