Blog René – Deel 7

Blog Cannabis telen in combinatie met het verbod erop

Deel 7

Beste medepatiënten en growers,

Zoals de meeste wel zullen weten is er genoeg gebeurd de laatste tijd. Na mijn laatste brief van uit mijn hart geschreven van blog nr 6 waarin ik de gemeente aanspreek om nu met een oplossing te komen voor de patiënten in deze materie heb ik weer een antwoord mogen krijgen. Het antwoord wil ik jullie niet onthouden hoe de gemeente op zo’n vanuit het hart geschreven brief reageert en de belangrijkheid hiervan zelf niet ervaart.

 

 

Ja u leest het goed. De aanbeveling om naar een ziektekostenverzekering uit te kijken die wel medicinale cannabis vergoed. Ze hebben dus duidelijk niet mijn brieven gelezen waarin ik uitleg dat ze zelf dat beleid hebben gemaakt waarin de overheid het niet wil dat het vergoed wordt bij de zorgverzekeraars.

Zulke domme reacties van de gemeente geeft mij toch weer de behoefte om daar op te gaan reageren. Hieronder de brief:

 

 

Beste Burgemeester en Wethouders,  25-07-2017

Met verbazing lees ik jullie reactie die mevrouw …………… heeft opgesteld. Hebben jullie en deze mevrouw niet al mijn brieven gelezen?  Hoe kan ik een andere verzekeringsmaatschappij verzoeken tot het overgaan van vergoeding van medicinale cannabis wanneer de overheid er zelf  achter zit dat deze het niet meer moeten gaan vergoeden aan patiënten? (zie voorgaande brieven) Ik dacht dat het nu wel duidelijk was dat het systeem wat de overheid handhaaft in deze materie totaal de plank mis slaat en onmenselijk bezig is vanaf 1937 al. Duidelijk nog niet het geval dat dat kwartje gevallen is dus. Dit betekent dat ik nog maar 1 mogelijkheid zie om mijzelf te beschermen in deze materie en dat is wanneer politie of justitie mijn planten weghalen i.v.m. deze regels die de overheid hanteert, dan rest mij niets anders dan de gemeente Westland aan te klagen voor het schenden van mensenrechten. Jullie zijn immers degene die hier iets in kunnen beteken en het nalaten tot op de dag van vandaag. Ik citeer een stuk uit de grondwet waar ook de overheid zich dient aan te houden namelijk:

De Grondwet geeft ook plichten aan. De overheid heeft bij voorbeeld de plicht om de werkgelegenheid te bevorderen, evenals de spreiding van de welvaart, de bewoonbaarheid van het land en de bescherming van het milieu en de volksgezondheid.  (https://www.overheid.nl/zo-werkt-de-overheid/hoe-werkt-de-democratie/grondwet/)

Het is ook belangrijk om te weten dat dit over de hele wereld geldt. Voorbeeld waarin de staat  (België in dit geval) gedaagd gaat worden wanneer er niet meer naar patiënten geluisterd wordt. (https://radio2.be/limburg/legaal-sterven-of-illegaal-leven)

Aangezien de overheid kennis heeft van het endocannabinoïdensysteem wat in ons huist en dit systeem al 600 miljoen jaar oud is, ga ik er ook vanuit dat de overheid in deze dus ook ziet dat dit heel belangrijk is voor een goede gezondheid om een goed functionerend endocannabinoïdensysteem te hebben. (https://www.cannabisbureau.nl/medicinale-cannabis/artsen-en-apothekers)

Verder wil ik u mededelen dat ik mij aan het beraden bent met advocaten over de dwangsom die ik de gemeente heb opgelegd in deze materie omdat  u vindt dat de burger in deze daar geen recht op heeft. Ik zie dat nog steeds anders en daar wordt nog een vervolg aan gegeven.

Ik ga er nog steeds van uit dat het niet zo ver zal komen dat ik mijn eigen gemeente Westland aan zal moeten klagen voor het schenden van mensenrechten. Dit betekent echter wel dat de gemeente heel snel zal moeten gaan handelen omdat dat anders de enige weg gaat worden voor patiënten in deze materie. 

Met vriendelijke groet,

Rene Barendse

 

 

Het trieste antwoord van de gemeente: De behoefte van de gemeente om deze zaak af te hechten zoals ze dat wel zo mooi kunnen zeggen is schijnbaar belangrijker dan echt in de materie te duiken en binnen korte termijn met een oplossing te komen voor de burger. Nee in plaats daarvan moeten we eerst naar Den Haag en die gaan uiteraard weer wijzen naar Brussel. En dat zijn nou precies de plekken waar de oplossing niet vandaan gaan komen omdat de verdienmodellen in deze politiek verweven zijn die bij het vrijkomen van dit mooie plantje teniet gedaan worden. Hieronder de brief met als doelstelling afhechten van een moeilijke burger/patiënt.

 

 

Na deze brief wilde ik mijzelf eerst maar eens gaan beraden middels een korte vakantie om te kijken hoe ik verder wil in deze materie. Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet, zijn mijn planten geruimd door Justitie en Politie toen ik in Duistland op de camping zat door een melding via misdaad anoniem. De actie is dus zelf nu al ingezet door Justitie zelf.  In mijn volgende blog zal ik meer over de ontruiming gaan schrijven en wat nu te doen.

Keep it green and clean,

Rene Barendse